Du är aldrig ensam. Vi fixar biffen. Skånsk skejtkultur rakt in i ditt hjärta. Sitt still. Vi bjuder.

måndag 21 november 2011

A som i abrakadaver (Roadkillens A B C)


Kommer du ihåg när du var liten och upptäckte en platt, grådaskig massa på trottoaren? Du tog närmsta glasspinne och petade i den illaluktande högen du trodde va bajs. Men ack, du fick en lusing av din farsa som högljutt konstaterade- Roadkill.
Nu tar vi oss en närmre titt på the ABC´s of flat meat.A som i APA.
Djupt inne i Borneos regnskog brukar lokalbefolkningen samlas för att ta sina bikes och cykla ihjäl apor. Mycket blodigt.

B som i Bear.
Kör du över ett björndjur så ägna en tanke åt hur jobbigt det är att tvätta bilen efter du kört över det. Björna torkar sig absolut inte röven och de har mycket päls.

C som i Chans.
Blunda när du kör bil i skogen.

D som i Dromedar.
Riktigt svårt att hitta vilda i skåne men om du ändå gör det- se till att köra över den på längden så du får en riktigt jävla ful häst.

E som i Elefant.
Eftersom elefanten är Tellus största landlevande däggdjur kan det vara jävligt svårt att köra över det. Man brukar rekommendera en bulldozer men då skall du helst ha surrat fast Dumbo först. Sen är det bara att köra på. Elefanten ligger 2:a på listan över Afrikas mest överkörda sällskapsdjur.

F som i Birdienamnam.
Fåglar, speciellt små, är svåra att pricka med främre delen av bilen. Kör stort, fort och tveka aldrig. Runt 27 miljoner småfåglar dör i europa årligen om du överhuvudtaget bryr dig.

G som i Grodor.
Dessa amfibier har en tendens att smaka asfalt och grusväg under regniga sommardagar. Många förundras över att de sitter helt still och inväntar döden. Märkligt.

H som i Hare.
Harar och kaniner dör överallt på alla vägar i hela världen. Ett faktum.


I som i Igelkott.
Igelkotten är vanligt förekommande under större delen av året tillplattade vid vägkanten. Hunden är människans bästa vän, inte igelkottens. Byrackor sliter gärna halsen av de små taggbeklädda vännerna.

J som i J.
Jeepar, Pickup´s, större bilar är ditt första val om du skall idka småviltsjakt a la de automobile.

K som i Katt.
Framdäcket är kattens fiende nummer 1. Inte hunden. Hunden hatar igelkottar. Det borde du veta vid det här laget.

L som i (fram)Lyktor.
Att blända är en grundläggande manöver.

M som i MC.
Trikes och trimmade moppar förkommer i olyckor som oftast leder till att både djur och förare blir roadkill.

N som i Nallar.
Gosedjur är oftast involverade när det gäller ett 67-årig fyllo som mejat ner en skolklass vid ett övergångsställe eller Aftonbladets första sida.

O som i Organ.
Den del utav grävlingskadavret som du och dina barn ser liggandes över större delen av vägen och intill vägrenen på väg till McDonalds. Panik utbryter och du får vara Dr. Phil resten utav ditt liv.

P som i Pinnar.
Grenar räknas inte som flat meat. Chinchillor gör. De består av väldigt mycket blod.

Q som i qk.

R som i Rådjur.
Alla vet hur det går till. Springer över halva vägen, ser en lastbil, stannar, inväntar döden, springer tillbaks, BLOD.

S som i Squirells.
Jänkarna mosar drygt 40 miljoner ekorrar per år.

T som i The Original...
Seriösa roadkillsamlare plockar upp diverse as vid vägrenen för att sedan tillaga läckra dishes ur: http://www.buckpeterson.com/original.html

U som i Utbildning.
Studier visar att luffare som bor under broar i USA löper stor risk att bli smittade av dödliga sjukdomar från roadkills. Irrar ett djur på bron och blir smashat av en 16-wheeler så tarmar och skit flyger är bumsen illa ute om det regnar. JÄ.

V som i Vikten av att ha en sund inställning till roadkills. Det är att acceptera dem i vårt samhälle och inte vara rädda för dem, de vill inget illa.

WXYZÅÄÖ...
...Resten av listan är helt meningslös.

Pig destroyer - Girl in a slayerjacket
// Kapten Snor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar